Hautatud kalmaar

The plot thickens, ütleks mõni inglismann. Ühesõnaga, meil peaks piir põhimõtteliselt kinni olema, aga vähemalt praeguse seisuga ei peatata ega kontrollita piiril kedagi. Vähemalt siin meie juures. On täitsa võimalik, et nad Genfiga lihtsalt ei hakanud jamama, sest üldiselt liigutakse siin tööle ja tagasi või asju ajama ning sellised inimesed langevad nii kui nii erandi alla. Erandi, mis kehtib piiriülestele töötajatele ja nendele, kes elavad piirist maksimaalselt 30 km kaugusel ning vaid korraks (st vähemaks kui 24 tunniks) riigist lahkuvad. Igaks juhuks sain siiski ämmaemandalt paberi, mis tõestab, et mul on tema juurde asja ning kusagil autos peaks olema ka mingi paber, mis mu Prantsusmaa aadressi tõestab. ID-kaarti mul ju jätkuvalt pole, sest Sipsik + muruniiduk ning me pole senini kuidagi uut taotleda saanud.

Sattusin lugema ka Šveitsi vaktsineerimisreeglistikku või õigemini seda osa, mis välismaalasi puudutab, sest ma tahaks paari kuu pärast perega Eestisse tulla ning ma eelistaks mitte isoleeruda. Põhimõtteliselt oleks vaktsineerimine meile võimalik. N.-ile kohe kindlasti, sest ta on piiriülene töötaja, aga ilmselt ka mulle, sest meil on Šveitsi (või no era-) tervisekindlustus. Mitte et me hetkel saaks end vaktsineerida, sest Šveitsil on ka tarneraskused ning me oleme olulisuse poolest umbes kõige tagumises grupis. Peaks Prantsusmaa reegleid ka vaatama, aga ma kipun arvama, et läbi Šveitsi õnnestuks meil end soovi korral kiiremini vaktsineerida kui Prantsusmaa kaudu.

Lõpetuseks tänane õhtusöögiretsept:
Pool kilo kalmaarirõngaid, kaks suurt lihatomatit, kaks küüslauguküünt, valget veini, peterselli, kappareid, õli, soola, pipart. Kuumuta potis õli, viska sinna kalmaarirõngad, kuumuta veidi aega, lisa kooritud ja hakitud tomatid, pressitud küüslauguküüned, sorakas valget veini ja hulgem kappareid. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka umbes pool hakitud petersellist ja lase umbes pool tundi kaane all podiseda. Seejärel eemalda potikaas ja lase vedelikul aurustuda, et kaste kokku keeks. Umbes kümmekond minutit. Kalla serveerimisvaagnale või suurde kaussi või pane taldrikutele, puista peale hakitud peterselli ja söö krõbeda värske saiaga.

Me sõime kõrvale veel praetud okrad. Selleks tuleb okradel otsad maha lõigata ning viljad viilutada, seejärel pann tulele, õli peale ja kui kuum on, viska viilud pannile. Sega vahel ning umbes 10 minutiga on valmis. Raputa peale veidi soola ja kui näib õline, kalla mõneks ajaks majapidamispaberile nõrguma.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s