Kus kuskuss on?

Eile poes käies nägin müügil okrad, mida siin kandis just sageli ette ei tule. Ausalt öeldes olen teist vist ainult Genfis Aasia poes näinud (see pood müüb tegelikult kõike, mis kohaliku jaoks natukegi eksootika on). Kühveldasin koti täis ning õhtul tegin “sain poest okrad, vaatame, mis kapis veel on” sorti toidu. Tuli imehea.

Keeda ports mungube (või midagi muud oalist-läätselist, mis oleks tilluke ja lödiks ei lähe), prae pannil veidi aega sibula- ja porgandiviile ja lisa siis vett, et porgand pehmemaks hautada. Kui porgand on poolpehme, lisa pannile viilutatud okra, ürte (panin Provansaali segu ja aed-piparrohtu), sinepiseemneid ning veel vett. Hauta okra ka peaagu valmis. Seejärel lisa nõrutatud oad või läätsed, hakitud paprika ja suurem kulbitäis tomatipastat. Hauta veel veidi ning söö näiteks kuskussiga. Sobib suurepäraselt ka väikelastele. Või noh, vähemalt meie väikelaps oli vaimustuses, aga ta ongi pigem kõigesööja.

Panin Sipsikule kuskussi taldrikule ja N. sõnas (bulgaaria keeles): “Vaata, kuskuss!” Ma ei saanud mitte kui pidin kiirelt küsima: “Mismis?”

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s