Kus kuskuss on?
Eile poes käies nägin müügil okrad, mida siin kandis just sageli ette ei tule. Ausalt öeldes olen teist vist ainult Genfis Aasia poes näinud (see pood müüb tegelikult kõike, mis kohaliku jaoks natukegi eksootika on). Kühveldasin koti täis ning õhtul tegin “sain poest okrad, vaatame, mis kapis veel on” sorti toidu. Tuli imehea.
Keeda ports mungube (või midagi muud oalist-läätselist, mis oleks tilluke ja lödiks ei lähe), prae pannil veidi aega sibula- ja porgandiviile ja lisa siis vett, et porgand pehmemaks hautada. Kui porgand on poolpehme, lisa pannile viilutatud okra, ürte (panin Provansaali segu ja aed-piparrohtu), sinepiseemneid ning veel vett. Hauta okra ka peaagu valmis. Seejärel lisa nõrutatud oad või läätsed, hakitud paprika ja suurem kulbitäis tomatipastat. Hauta veel veidi ning söö näiteks kuskussiga. Sobib suurepäraselt ka väikelastele. Või noh, vähemalt meie väikelaps oli vaimustuses, aga ta ongi pigem kõigesööja.
Panin Sipsikule kuskussi taldrikule ja N. sõnas (bulgaaria keeles): “Vaata, kuskuss!” Ma ei saanud mitte kui pidin kiirelt küsima: “Mismis?”