Magus seen

Meeldetuletuseks iseendale: kui poest pirukapõhja ostad, siis veendu, et tegu poleks magusa põhjaga, sest muidu saab su seene-peekonipirukas õite omapärase meki.

Praegu podiseb pliidil okra karri ning mõne päeva eest tegin datlitega veist. See käib nii:

Võta vasikaõlga (retsept ütleb 1,5 kilo ja on mõeldud kuuele) ja haki see suupärasteks tükkideks, haki ka kolm punast sibulat. Pese apelsin ja riivi sellelt koor, sega riivitud koor teelusikatäie jahvatatud vürtsköömnete, teelusikatäie kaneeli ja kahe supilusikatäie apelsiniõie veega (võib ka välja jätta). Prae ahjupotis liha kõrgel kuumusel pruuniks ja eemalda siis. Prae madalamal temperatuuril sibulaid. Nii veerand tundi. Pane tagasi liha, lisa vürtsisegu ja kolm supilusikatäit vedelat mett, lase karamelliseeruda, lisa külma vett, lase keema tõsta ja suska siis 160-kraadisesse ahju. Tunni pärast pane pott tagasi pliidile, lisa 300 grammi datleid ja lase veel kuni tund podiseda. Söö saia, kuskussi või millega tahes.

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s