Olgu Huberts tänatud!

Laupäeval kolisime (jah, seda koduotsimissaagat ei tulnudki, sest kiireks läks, aga peagi panen sellegi kirja). Hiiglaslik lätlane ilmus kohale veidi enne kümmet, käsutas kupjana N.-i kiiresti kaste tassima, otsustas meie suureks üllatuseks teisel korrusel olevad asjad läbi akna autosse laadida (seal olid kõige raskemad raamatukastid) ning selleks ajaks, kui mu sakslased kohale jõudsid, oli autosse kanda veel kolm kasti ja toataimed. No ja Franz ning Sipsik ka, aga nemad kolimisautosse muidugi ei läinud vaid tulid minuga.

Koos sõidule kulunud ajaga (ca pool tundi), võttis kolimine aega kaks tundi. Hubertsiga kolime iga kell uuesti! Sõime sakslastega pirukaid, lobisesime, tutvusime ühtede naabritega (hobused, kellele ma peagi porgandeid sööta üritan) ja siis üritasime veidi sotti saada, kus miski asub.

Tänaseks on magamistuba, Sipsiku tuba, vannituba, esik ja köök korras ning homme loodan elutoa ja söögitoa valmis saada. Kontorid ja garaaž-kelder kõige viimasena. Kõik on rohkem aega võtnud, sest esiteks on meil Sipsik ja teiseks pole eelmised üürnikud üldse nii korralikult koristamisse suhtunud, kui mulle meeldiks. Köök vajas küürimist ja külmkapp vajab seda ikka veel (sulatamisest rääkimata)., rääkimata vajadusest ventilatsiooniavadele ja radiaatoritele maksimaalsel tugevusel töötava tolmuimejaga läheneda. Kuivati kondensaator tuleb ka ära puhastada, sest sealt vaatab vastu ilmselge tuleoht. Lisaks on omaniku asju kõik kohad täis ehk et ma olen keldrisse vedanud hulganisti kaste, mis täis nõusid, plastikust riidepuid, käterätte ja muud taolist. Lähipäevil tuleb IKEAst vaakumkotte tuua, et ära pakendada ka seinakappe täitvad tekid, padjad, saunalinad ja muu tekstiil.

Muidu hakkab aga täitsa looma. Kaminas põleb igal õhtul tuli, küünlad on kaminasimsil ja täna välkus õues võimas äike. Korraks õue astudes oli pea kohal tähistaevas ning eemal helklesid Genfi tuleb. Meeldivalt pime ja vaikne on siin.

Franz suhtub olukorda väga rahumeelselt ja põnevusega. See tuletab meelde, et peaks looma tuppa meelitama. Muidu magab suurema osa päevast kas diivanil või minu kontori voodil (see on ühtlasi ka külalistetuba), aga õhtul kaob pikemaks ajaks õue. Hobuseid siis enam pole, seega ma ei teagi, kellega ta seal sõprust sobitab.

Jaga oma mõtteid