Kraavihirv

Delfi kokanduslehe “ajakirjanik” ründab jälle: “/…/ paar päeva marineerunud kraavihirve sisefileega.” Et siis lugupeetud restoran leidis kraavist või selle pervelt ühe veidi marineerunud/laagerdunud hirvekorjuse? Või on tegu uue ja seni tundmatu liigiga, kes on ära marineeritud?

Üleüldse, miks peenutsedes öelda graavilõhe kui see põhimõtteliselt tähistab õrnsoolalõhet? Või forelli. Mmm… Kala tahaks.

5 comments

  1. Noniis

    No üldiselt graavilõhele lisatakse ka kergelt suhkrut soolale, vist oli rootsis vahekord 1:3 ja soomes 1:2, örnsoolale ainult kergelt soola/tilli. Eks neid arvamusi ole mitu aga algupäraselt rootslased matsid kala rannakivide alla laageduma.(gravlax).
    Kraavihirv on muidugi midagi uut ja huvitavat:-P

    • Rohelohe

      Hmm, kui suhkur lisatakse, siis on tõesti teine asi. Elad ja õpid :)
      Ma kusjuures pole iialgi hästi aru saanud, kuidas erinevad põhjamaised rahvad selle “laagerdamise” peale tulid. St tulid ilmselt kogemata kui kala mädanema läks, aga miks nad seda kommet jätkasid? Gravlax veel, aga nood “fermenteeritud” heeringad ja haid. Brh…

    • Rohelohe

      Hirv on uus part ;) Kunagi oli part ka eksootika, aga nüüd pakutakse seda nii eel-, põhi- kui järelroana :)

      Muide, laupäeval sõitsin mööda grilliputkast, mis kängurusteiki lubas. Teagi nüüd, kas minna proovima või mitte…

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s