Vahtrakoogid

Sakslaste ZDFinfo on nagu ameeriklaste History Channel, lakkamatult Hitlerist rääkivaid dokumentaalfilme. Õnneks sellist kamarajura nagu “Iidsed tulnukad” või “Tuunime jälle neid autosid” sellelt kanalilt ei tule, aga need Hitleri-maratonid muutuvad ka juba veidi tüütuks.

Eile vaatasime Arte pealt lühifilmi Islandist ja ma kilkasin rõõmust, sest ma sain 95% sõnadest aru. Seejärel vaatasime Comedy Centrali pealt ühe osa South Parki ning minu kilked asendusid sügava masendusega. Ma sain umbes pooltest sõnadest aru.

Üleeile käisin sakslasega lobisemas ja mul temaga jätkuvalt keeruline. Vähe sellest, et ma temast alati aru ei saa, mul on endal rääkimisega kuidagi kehvasti. Räägime me tõesti nii palju keerulisematest asjadest kui mu teise tandemlasega? Mu meelest mitte. Või olen ma ise kriitilisem, sest ma räägin sakslasega ja seega ma olen oma vigadest rohkem teadlik? Majahaldjaga mul samas sellist probleemi pole.

Majahaldjas teatas, et enne kui N. Bulgaariasse lendab, tuleb meil korraks kokku saada ja koos pühasid tähistada. Õhtusöögiga näiteks. Ta kutsub oma lapsed ja lapselapse ka. Ta on ikka üks igavesti vahva proua :)

Minu peas küpseb kaval plaan talle üks pisike piparkoogi(kassi)maja teha. Tuleb see taignategu ikkagi ette võtta. Suhkrusiirupit pole ma poes müügil näinud, aga minu absoluutselt geniaalne mõte on selle asemel hoopis vahtrasiirupit kasutada. Meile ju toodi üks pudel ja selle asemel, et see endale lihtsalt lusikaga sisse kühveldada, võiks siirupi hoopis piparkoogitaignasse pista.

4 comments

  1. dresdenhousewife

    Ma tegin siin eelmine aasta piparkooke mingi täiesti suvalise marjasiirupiga. Äkki oli mustsõstar… või mustikas. No vahet pole, piparkoogid olid igatahes täiesti piparkoogi moodi. Muidugi proovi vahrasiirupiga – kindlasti on hea!

    • Rohelohe

      Väga hea, kui ma täna eriti laisk ei otsusta olla, siis panen taigna hakkama. Ikkagi esimene kord. See on nagu leivategu. Alguses loed kõiki neid “ilm ja tuju peavad õiged olema” ja “juuretisel on iseloom”, hiljem segad haigutades ja torisedes taigna kokku ja kerkib nii mis kole. Mitte et ma enam leiba teeks, aga no kunagi ma sellist seost märkasin.

      • dresdenhousewife

        Ma juuretisega möllanud ei ole, aga pärmiga küll (ja no sellega on ju sama lugu) ja tõesti, on porisedes ka täiesti korralik tainas võimalik kokku keerata.

      • Rohelohe

        Inimestele meeldib ebausk :) Lugesin kunagi üht kirjutist makroonide tegemisest, kus professionaalne kondiiter tegi eksperimendi ja proovis läbi kõik need “seda peab kindlasti tegema, muidu ei tule välja!” nipid ning nentis, et tegelikult on makroonide õnnestumiseks vaja vaid a) tunda oma ahju b) mõõta koostisosad õigesti c) peale taigna pannile panemist panni paar korda tugevalt vastu lauda lüüa, et õhumullid välja tuleks. Kõik muu on umbluu :)

Jaga oma mõtteid

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s